dinsdag 19 maart 2013

TENTOONSTELLING ' RED DE AARDE'

Maandag 18 maart opende we onze tentoonstelling in de klas. Iedereen werd ingeschakeld om een taakje te doen in ons museum.
Er werden gidsen aangesteld om te vertellen over de vervuiling in de oceanen, de woestijnen, de oerwouden en de Noord- en Zuidpool. Er werden ook gidsen voorzien om te vertellen hoe we de aarde kunnen redden en te vertellen over Floepje.
Verder plaatsten we een kassa aan de ingang van onze tentoonstellingsruimte met een winkeljuffrouw en winkelmeneer en werden er wachters voorzien om alles in het oog te houden en de inkomkaartjes te scheuren en te controleren of iedereen betaald had.
Eerst  kregen we bezoek van de leerlingen van de eerste klas. Ze leerden op die manier ook eens tellen en spelen met echte euro's en de kinderen konden het ook eens op een leuke manier uitproberen. Het leek echt echt !
Onze kleuters dramatiseerden hun echte rol als gids, winkelier of wachter en op die manier leren ze ook vertellen over wat er gebeurt als de aarde teveel opwarmt en kunnen ze ook hun spreektaal eens oefenen.
s' Avonds konden de ouders ook een kijkje komen nemen met hun eigen privé- gids.
Iedereen wil met ons meewerken aan een beter leefmilieu.
Dat vinden wij en Floepje heel fijn !
Bedankt voor jullie bezoekje !

Betalen aan de kassa.


De dieren in de woestijn.




De bedreigde diersoorten


De dieren in de oceaan.




Hoe kunnen we de dieren helpen?


De Zuidpool 



Het oerwoud


De Noordpool




Het spelletje van Floepje

















Geen opmerkingen: