vrijdag 7 juni 2013

VEILIG IN HET VERKEER - DE AUTO VAN PAPA

Na het grote avontuur op het pirateneiland wou onze Kikker de straat op.
Maar op de straat kan het gevaarlijk zijn. Met een leuke fotozoektocht gingen we op ontdekking op de straat en leerden we de gevaren op de straat kennen. We ontdekten wat er allemaal op de straat te zien is.
We hebben een straat gemaakt in de klas , leerden in de schrijfmotoriek op bochtige baantjes schrijven en met Pompom en Eend leerden we de weg meten. Welke weg is het kortst, langst naar Pompom?
We maakten ook een cadeautje voor papa, oma en opa of Peter. Met het verhaal van ' Prinses Binnen rent naar buiten ' leerden we ook de gevaarlijke situaties in het verkeer beter kennen.
Kikker wil het als voetganger eens proberen de straat op te gaan , zoals Aya. Aya is een buitenaards wezen dat op onze planeet terecht komt.  Ze kent de gevaren in het verkeer nog helemaal niet. In een paar korte filmpjes van Aya zien we dat je moet stoppen op de stoeprand,  dat je op de stoep moet blijven en dat je goed moet uitkijken op de stoep.
Kikker wil ook wel eens een fietser zijn op de weg. We bekeken onze fietsen en probeerden op een fietsparcours dat gemaakt werd door meester Maarten een ritje te maken tussen kegels, tussen twee lijnen. Het was zo een soort hindernissenparcours voor een fietser.
Stap voor stap  leerden we ook  een versje voor vaderdag. Op de straat rijden er ook veel auto's en andere voertuigen. Onze papa's, opa en oma en peter hebben een auto. Aan de hand van foto's bekeken en vergeleken we de auto's van onze papa's. Ze zagen er allemaal verschillend uit. Er zijn zelfs papa's die met een bestelwagen, cabrio, vrachtwagen, tractor,.... rijden. We tekenden de auto's na op een toverblad en we toverden er een sleutelhanger van voor onze papa's, oma en opa, peter.
Woensdag ontmoette Kikker een rare man in de klas. Het was de papa van Elien. Hij is politieman en kwam ons heel wat vertellen over zijn beroep als politieagent. Het ging over boeven pakken, verkeersregels in het verkeer, de auto's en andere voertuigen van de politie, het werk van een politieman , het uniform van de politie ... We kwamen heel wat te weten over de politie. Bedankt papa Corneel , dat je ons een boeiend verhaal hebt verteld over de politie. We hebben heel wat opgestoken over de politie. Bedankt voor de tijd die je maakte voor onze kapoenen !
Pompom had weer een letter in zijn lettertasje en we leerden de P van Papa en Politieagent.
Kikker had ook een verkeersbord in zijn tuintje staan , want hij mocht de straat niet meer op.
We leerden de verschillende verkeersborden beter kennen o.a : moet en mag niet borden, pas op borden... We knutselden er ook zelfs eentje voor onze schoolstraat. Even nadenken wat mag, en niet mag op de schoolstraat en waar bestuurders ( mama, papa, oma, opa, juffen, ...) moeten voor oppassen op onze schoolstraat en wat ze mogen en niet mogen op de schoolstraat. Volgende week zal je ze in onze schoolstraat zien.
We sloten onze verkeersweek af met een verkeersparcours met voetgangers, fietsers en auto's.
Het was druk op ons parcours. Onze vriendjes van de eerste klas hielpen een handje mee.
Nu kunnen we allemaal veilig de straat op en Kikker ook natuurlijk !
Onze verkeersslang , sam is al rijkelijk gevuld met stippen. Kom op !
Onze verkeersweek gaat nog even door en hou allemaal de schoolstraat veilig ! Denk eraan !
We wensen alle papa's, Peter Bob en de oma en opa van Shilo een leuke knuffeldag toe !
Tot maandag !

De fotozoektocht












We maken een cadeau voor papa/ oma en opa/ Peter Bob


We meten met blokken.





We maken een nieuwe nummerplaat voor papa.



Onze fiets.














We knutselen ons vaderdagcadeau



En nu alleen even meten !


We knutselen een straat.





We rangschikken de plaatjes ' Hoe moet je oversteken? '







`
We tekenen over 'Aya'




We oefenen ons versje voor knuffeldag.




De auto van Papa.







We tekenen een auto op toverpapier.



We maken een auto met hamertje tik.




We bouwen auto's na met blokken.







Een politieagent op bezoek in de klas.
















We knutselen een verkeersbord voor de schoolstraat.


Ons echte verkeersparcours met fietsers, voetgangers en auto's.








Geen opmerkingen: